Milyen hosszú a hallókészülékek élettartama?

A hallókészülékeknek úgynevezett kihordási idejük van, ami a jelenlegi törvényi szabályozást figyelembe véve 6 év, azaz a TB 6 évente nyújt támogatást új hallókészülék vásárláshoz.

Repülőgépen lehet-e használni hallókészüléket?

Igen, a mai korszerű hallókészülékek általában repülőgépen is használhatók, részletes tájékoztatást a Mega Kft. munkatársai tudnak adni.

Lehet-e hallókészülékkel mobiltelefont használni?

Igen, a mai korszerű hallókészülékek már mobiltelefonálásra is alkalmasak, részletes tájékoztatást a Mega Kft. munkatársai tudnak adni.

Szédülhetek-e a hallókészüléktől?

Nem, alapvetően a hallókészülék nem okozhat szédülést, ettől tartani nem kell. Ha már fennáll a szédülés, elképzelhető, hogy más van a háttérben, feltétlenül szakorvosi kivizsgálás javasolt.

Vízálló a hallókészülék?

Általánosan elmondható, hogy a hallókészüléket, mint minden műszaki szerkezetet, óvni kell a víztől. A készülékek sokfélesége miatt azonban ezt a kérdést a Mega Kft. munkatársa tudja megválaszolni a kiválasztott készülékkel kapcsolatban.

Szemüveges vagyok, elfér a fülem mögött a készülék?

Igen, szemüvegesek is viselhetnek hallókészüléket; a készülékek sokfélesége miatt ezt a kérdést pontosabban a Mega Kft. munkatársa tudja megválaszolni.

Mivel működik a hallókészülék (elem vagy akkumulátor)?

A hallókészülék tartós elemmel és bizonyos típusú hallókészülékek tölthető akkumulátorral rendelkeznek, részletes tájékoztatást az adott hallókészülékre szabottan a Mega Kft. munkatársa tud adni. Nálunk különböző hallókészülék elemeket, illetve kiegészítőket is lehet vásárolni.

Mennyibe kerül egy hallókészülék?

A készülékek ára a TB által szabályozott, ezért nálunk is ugyanannyiba kerülnek, mint bármelyik kórházban, rendelőben vagy más hallókészülék-forgalmazó cégeknél. Különböző kialakítású és tudású készülékek kaphatók, az Ön hallásához leginkább illeszkedő hallókészülékek áráról hallásspecialistánk a hallásvizsgálat során tud tájékoztatást adni. Ekkor tájékoztatást kap a megfelelő hallókészülékek áráról.

Van-e TB támogatás a hallókészülékekre?

Igen,általános- és közgyógy  támogatással igénybe vehető. Lehetőség van a közgyógyellátás terhére igénybe venni egyes gyógyászati segédeszközöket, illetve az eszközök javítását, de ehhez szükséges a közgyógyellátási igazolvány. Tehát a közgyógyellátás keretein belül térítésmentesen szerezhető be a hallókészülék, és az esetleges javítás költségét is a tb finanszírozza.

Nem talált választ a kérdésére?

www.megakft@megakft.com

English English Hungarian Hungarian